Jaa:

Runoista kuviksi (2 op)

Runollista ilmaisun voimaa luonnon keskellä: Kuvataidekurssi, jossa luodaan runojen pohjalta kuvataidetta monipuolisin tekniikoin!

Aika ja paikka

10.-14.7.2023, Kuusamo opisto, Taidehalli

Kurssi alkaa maanantaina klo 9 ja päättyy perjantaina klo 12. Opetusta on yhteensä 32 tuntia.

Kohderyhmä

Kurssi on avoin niin vasta-alkajille kuin myös konkareille, tervetuloa mukaan kaikki runon ja kuvataiteen ystävät!
Kurssi soveltuu erinomaisesti esimerkiksi opiskelijoille, kurssista saa 2 opintopistettä sekä halutessaan merkinnän Koski-tietokantaan.

Kouluttaja

TaM Minna Mukari

Sisältö

Koillismaa on oiva paikka syventää inspiraatiota oman taiteen tekemiseen, sen kauniin luonnon helmassa. Tunnetaanhan kirjailija Kalle Päätalo kuin myös Runolaulaja Marina Takalo Koillismaan inspiroivina aikansa luovina tekijöinä.
Kurssi perustuu runojen tulkintaan kuvataidetta apuna käyttäen. Kurssilla tutustutaan erilaisiin tunnettuihin runoihin ja tehdään näiden pohjalta teoksia käyttäen piirtämisen, maalaamisen, kollaasin ja ympäristötaiteen tekniikoita. Teoksia tehdään myös ulkoilmassa, jolloin kokeillaan miten ympäristö ja sää vaikuttaa taiteen ilmauksessa ja runon matkaan. Pääset siis kokeilemaan monipuolista kuvataiteen tekemistä.

Runosta kuviksi -kurssi koostuu 32 h: n opetuksesta, jossa runoja käydään läpi niin taidehallin tilassa kuin myös muualla Kuusamon seudun ulkoympäristöjä hyödyntäen. Yksi päivä vietetään matkaten joko Riisitunturille, Iivaaraan, Kalle Päätalon kotipaikkaan tai Karhunkierrokselle. Kurssilla toteutetaan myös yöllinen runotaidehetki.

Tavoitteet


Kurssi jälkeen opiskelija osaa tehdä omia luovia kuvatulkintoja yhdistämällä sanataidetta ja omia mielikuvia toisiinsa. Opiskelija saa myös tuntumaa erilaisiin taiteen tekemisen menetelmiin kuten piirtämiseen, maalaamiseen, kollaasi tekniikkaan kuin myös elämyspohjaiseen ympäristössä tapahtuvaan taiteen tekemiseen.

Kurssista on mahdollista saada suoritusmerkintä Koski-tietokantaan, eli suoritus tulee näkyviin Oma Opintopolku-sivustolle. Kurssista saa 2 opintopistettä. Kurssi arvostellaan asteikolla hyväksytty-hylätty. Arviointi on vapaaehtoinen, eli kurssin voi käydä hyvin myös ilman arviointia.

Huomioitavaa

Kurssilla maalataan osallistujien omilla välineillä, joten mukaan tarvitaan taulupohjia sekä maalaustarvikkeita. Omaa telinettä et tarvitse. Kurssikutsussa kerrotaan tarkemmin materiaaliasioista. Otathan yhteyttä mikäli tarvitset lisätietoja.

Hinta

1) 420 €, sisältää opetuksen, majoituksen kahden henkilön huoneessa liinavaatteineen, kaikki ruokailut (aamiainen, lounas ja päivällinen) ja saunan kaksi kertaa

2) 310 €, sisältää opetuksen, lounaan ja päivällisen

3) 280 €, sisältää opetuksen sekä lounaan

Lisämaksu 1 hh:sta 10 €/vrk. 1hh tarjolla rajoitetusti.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 14.5.2023 mennessä kotisivujen ilmoittautumislomakkeella, puhelimitse tai sähköpostilla.

Ilmoittautumisajan päätyttyä lähetämme vahvistuksen kurssin toteutumisesta sähköpostilla, ja pian sen jälkeen kurssikutsun sähköpostilla ja laskun postitse (mikäli et ole maksanut kurssimaksua verkossa).

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta perumisesta peritään puolet koulutuksen hinnasta. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan, laskutetaan koko koulutuksen hinta. Kurssimaksua ei palauteta muutoin kuin sairastapauksessa lääkärintodistuksella.

Ilmoittaudu koulutukseen

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru