Jaa:

Hopeatyön perusteet

Julkaistu 19.11.2014

Hopeatyö perusteet kurssilla 11 innokasta opiskelijaa valmistivat kauniita koruja kolmen päivän aikana Seija Posion johdolla. 

 

Perjantai iltana 7.11. kokoontui Hopeatyön perusteet kurssilaisia Arvolaan mieli avoimena. Opettajana toiminut Seija Posio esitteli kauniita koruja ja mietimme, voimmeko tosiaankin osata tehdä tälläisen tämän viikonloppukurssin aikana.

Töihin heti,jotta ehdimme saada valmista aikaan. Seija otti esille hopealankavyyhdin ja kylmä hiki kohosi osallistujien otsalle. Seija nimittäin kertoi, että jos tämä vyyhti menee sekaisin, joutuu vyyhdin lunastamaan. Hopealangan hinta oli 7 euroa/metri ja vyyhdissä varmaan 100 metriä lankaa. Ei tainnut kukaan haluta lunastaa koko vyyhtiä, niinpä mittasimme huolella jokaiselle viisi metriä lankaa. 

Sitten alkoikin hauska työvaihe. Lanka punottiin tikun ympärille akkuporakoneen avulla, olipa näppärä väline tähän. Sen jälkeen alkoi tarkka sahaaminen ohuen ohuella sahanterällä.

Kun kaikki renkaat oli sahattu ja kontattu lattialta etsimässä kaikki arvokkaat renkaat, alkoi ketjun punominen. Ketjuja on erilaisia, tässä tulee Oiliketjua

Nopeimmat ehtivät viikonlopun aikana valmistaa useamman korun. 

Kurssilaiset poistuivat ylpeänä itsestään ja mieli virkistyneenä. Kädentaidot tuottavat tekijälleen onnistumisen iloa, hyvää mieltä, yhteenkuuluvuutta ryhmässä ja mielen virkeyttä. Hopeatyön jatkokurssia maaliskuussa odotamme innolla. Kuvat Jaana Hokkanen.

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kirjoita uusi kommentti

« Takaisin

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru