Jaa:

Syksyn kuulumisia kuvataidekoulusta

Julkaistu 11.11.2015

 

Kuvataidekoulun syyslukukausi on edennyt vauhdikkaasti jo pitkälle syksyyn, voisi melkein sanoa, että talveen asti. Taidetta on tehty piirtäen, maalaten, saven kanssa touhuten, rakennellen ja digitaalisesti. Uusi opettaja, Jenni Marttila, on päässyt vauhdikkaasti mukaan kuviskoulun arkeen. Kuviskoulussa taidetta harrastaa viikoittain noin sata nuorta 5-vuotiaista nuoriin aikuisiin.

 

Jenni on vastavalmistuneena taidekasvattajana lupaillut uusia tuulia kuvataideopetukseen. Vanhimpien oppilaiden kanssa on syksyn pimetessä harjoiteltu digitaalista piirtämistä, kuvanmuokkausta ja kuvanrakentamista opiston upeissa tiloissa. Uudet tekniikat kiinnostavat useimpia, mutta selvä se, että perinteinen kuvataide on ja pysyy. 

Kuviskoulun taidetoimintaa tuodaan enemmän esille myös sosiaalisen median kautta. Kuvataidekoulun toimintaa voi seurata Instagramissa: @kuusamoopisto ja #kuusamonkuvataide.

 

Ekspressiivistä taidetta, missä viivat kuvastavat erilaisia tunnetiloja ja maalaus korostaa niitä

 

 

Syksyn lehtiä tuulen vietävänä

 

 
Kivipiirustuksia ja omia tarinoita Aleksis Kiven innoittamana
 
 
 

Kuusamo-opiston järjestämän vuosittaisen tanssinäytöksen julisteen suunnittelivat tänä vuonna kuvataidekoulun opiskelijat. Piirtopöydät olivat kovassa käytössä kuviskoulun vanhimmilla. Julisteeseen valitun kuvan on suunnitellut Inka Ronkainen. Kuvassa yhdistyvät nokkelasti tanssinäytöksen teema, kestävä kehitys, tanssijoiden muodostamassa kierrätyskuviossa. 

 

 
 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit

Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

Kirjoita uusi kommentti

« Takaisin

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru