Jaa:

Kulissien takaa näyttämölle

Julkaistu 16.12.2014

Kuusamo-opiston tanssinäytös Väreillään pe 12.12. ja su 14.12.2014 Kuusamotalon Oulankasalissa

Kuusamotalolla vilisi pieniä ja vähän isompiakin jalkoja viime viikonloppuna, kun opiston tanssiryhmät esittivät taitojaan. Torstain kenraaleissa harjoiteltiin esityksen lisäksi lavalle tuloa ja sieltä poistumista. Perjantaina oli ilmassa pientä jännitystä tanssijoiden saapuessa ensimmäiseen esitykseen. Tanssiaskeleita on harjoiteltu pitkin syksyä ja nyt oli aika näyttää vanhemmille, sukulaisille ja ystäville mitä on opittu.  Ohjaajat ovat suunnitelleet toinen toistaan hienompia esityksiä. Syksyn mittaan on yhdessä tanssijoiden kanssa suunniteltu puvustoa ja vanhemmat valjastettu mukaan niiden valmistamiseen. Lapset rakastavat pukuleikkejä ja tanssinäytöksessä myös asut, kampaukset ja kasvomeikit ovat osa esitystä. Tanssinäytökset ovat niitä tilaisuuksia, joissa 8-vuotiaallakin on vanhempien lupa laittaa huulipunaa. Vanhemmat ja ohjaajat auttavat pienimpiä sekä isommat toinen toisiaan, jotta kaikki saadaan kohdalleen. Käytävillä ja pukutiloissa pyörähteli pieniä prinsessoja, ”merirosvot” kiinnittivät pienimpien huomion silmälapuillaan, ”porkkanat” viimeistelivät kimaltelevia silmämeikkejään ja streetkidsien odotustilassa eriväriset lippalakit ja pipot vilahtelivat silmissä. Väriloisto ei jäänyt ainoastaan pukuihin vaan tänä vuonna myös valot toivat väriä näytökseen. Perjantain ja sunnuntain esityksissä todella väreiltiin.

Sekä tanssijoiden että vanhempien vatsassa lentelivät perhoset ennen esitystä. Katsomossa elettiin esityksien mukana ja juontajana toiminut Teemu johdatti yleisön esityksestä toiseen. Äitien silmäkulmista vierähtivät kyyneleet pienten prinsessojen ja prinssien pyörähdellessä lavalla. Tuhatjalkaiset saivat hymyn huulille jo ennen esityksen alkua vilistäessään lavan poikki asemiin. Katsomosta kuului pienten lasten iloisia ääniä ”Nyt tulee mummut ja papat tanssimaan” senioritanssijoiden astellessa lavalle. Aikuisten ja juniorien pienryhmien tanssijat nousivat välillä yläilmoihin tai heittivät voltteja niin että vatsanpohjassa kipristeli. Pienemmät tanssijat katsoivat ihaillen isompiaan ja haaveilivat tanssivansa joskus myös noin. Näytökset ovat tanssinohjaajien ja tanssijoiden voimannäyte, joissa myös taustajoukoilla on suuri merkitys. Kiitos kaikille jotka teitte tästä mahdollista!

Kommentit

Kirjoittanut aqodayif | 03.07.2020 04:57:57

[url=http://mewkid.net/when-is-xicix/]Buy Amoxicillin Online[/url] Amoxicillin Online bjd.axbe.kuusamo-opisto.fi.dwq.ae http://mewkid.net/when-is-xicix/

Kirjoita uusi kommentti

« Takaisin

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru