Jaa:

Tammikuinen päiväni #pohjoisenpikselipimuna

Julkaistu 02.02.2023

Klo

7.20  Herään kellon soimiseen, aamutoimet ja koulua kohti. Tepastelen vajaan kilometrin matkan opistolle ja katselen joka aamu eri väriseksi värjäytynyttä taivasta. Useina aamuina pysähdyn kännykuvailemaan.

9.00  Koulu alkaa. Osa meistä #pikselipimuista on jo ennen aikojaan luokassa. Nautitaan kahvia ja käsitellään kuvia… harmitellaan, kannustetaan, nauretaan… Tällä viikolla tehdään studio- ja henkilökuvauksia. Risto-ope on laatinut tehtävät, jotka tulee suorittaa määräaikaan mennessä. Säpinä alkaa; kuka menee minnekin studioon tai paikkaa, ja kuka on asssari, kuka kuvaa ja kuka on malli. Normihärdellin jälkeen kaikki löytävät paikkansa ja roolinsa. Porukka hajaantuu pitkin opistoa. Sieltä täältä kuuluu naurunremahduksia. Jossakin huudellaan Ristoa avuksi.

11.30  Kyllikki ja keittiön tytöt ovat kattaneet ruokalaan lounaan meille, muille opistolla opiskeleville ja työskenteleville. Moikkaillaan puolin ja toisin. Ruokalan seinällä on pikselipimujen viimeisin valokuvausnäyttely. Näyttelyn pystyttäminen on aina mielenkiintoista ja haastavaa. Samoin näyttelykuvien valitseminen. Joskus vaihtuva tuomaristomme on eri mieltä ja valitsee kuvaajan kuvista toisen mitä olisi itse toivonut. Ruokalassa keskustellaan aina vilkkaasti näyttelystä. Kaikilla kun on oma mielipiteensä ja suosikkinsa.

12.15  Opetus jatkuu. Kuvaukset käyvät kiihkeinä ja kuvauspaikkoja ja rooleja – ja kuvausrekvisiittaakin - vaihdetaan. Joku käy välillä katsomassa, miltä otokset näyttävät Lightroom -sovelluksessa. Manailee ja häviää taas jonnekin opiston kätköihin.

14.00  Päivä on pulkassa. Ennen koulun loppua pikselipimut ovat kokoontuneet luokkaan. Katsellaan kuvia, kysellään mielipiteitä, käsitellään kuvia ja  mietitään huomista ohjelmaa. Osa lähtee kotiinsa, muutama ei malta. Joku kyselee kuvausmallia vielä illaksikin. Huokaisen väsymyksestä ja tyytyväisyydestä, ehkä vähän pettymyksestäkin – ei taaskaan          sitä elämäni kuvaa! Mutta on tämä vaan niin mahtavaa! Saada oppia uusia asioita, olla kivassa porukassa ja asua Kuusamon upeissa maisemissa! Ehkä otan sen elämäni kuvan huomenna!

 

#pohjoisenpikselipimut on valokuvauslinjalaisten Instagram-tilin nimi. Meitä on 12 eri ikäistä naista eri puolilta Suomea opiskelemassa valokuvausta. Kirjoittaja on Anneli Arminen.

Uusi kommentti

Peruuta

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Nimimerkki*
Sähköpostiosoite*
Otsikko
Viesti*
Visuaalinen
varmenne*


Kirjoita vasemmalla oleva koodi

« Takaisin

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru