Jaa:

Valokuvauslinjan opiskelijat kisatunnelman kuvaajina

Julkaistu 05.12.2014

Ruka Nordic järjestettiin 28.-30.11.2014 Rukalla. Kuusamo-opiston valokuvauslinjan opiskelijat olivat muun median mukana kuvaamassa viikonlopun kisatapahtumia.

Ruka Nordic järjestettiin viime viikonloppuna Rukalla. Me, Kuusamo-opiston valokuvauslinjalaiset, olimme menossa mukana opettelemassa urheilu- ja tapahtumakuvausta.

Mediakeskuksessa pidetystä alkuohjeistuksesta lähdimme mediapassit kaulassa, FIS:n virallinen photo-liivit päällä, ihmisjoukkoon kuvaamaan kisatunnelmaa. Tarkoituksenamme oli harjoitella urheilukuvausta käytännössä ja ottaa kuvia kisaorganisaation käyttöön.

Ensimmäisenä päivänä olimme epävarmoja siitä, missä saisimme kuvata ja millaista tulosta meiltä odotettaisiin. Meitä jännitti ihmisten määrä ja kokemattomuus urheilukuvauksesta yleensä. Olimme harjoitelleet liikkuvan kohteen kuvausta koulussa, mutta silti kilpailijoiden valtava vauhti ja luonnonvalon vaihtelu yllättivät meidät paikan päällä. Kokeilemalla kuvaaminen alkoi kuitenkin sujua. Lauantaina olo oli paljon varmempi ja saatoimme keskittyä valokuvaukseen, koska paikka ja käytännöt olivat jo tuttuja. Rukan hiihtostadion oli ympäristönä monipuolinen ja kuvauksellinen; jokainen meistä löysi itseään miellyttävää kuvattavaa ja kuvakulmaa. Suuressa väkijoukossa oli hauska harjoitella eri tilanteita. Mediapasseilla ja photo-liiveillä pääsimme paikkoihin, joihin tavallinen katsoja ei pääse, joten urheilukisojen maailma televisiokameroiden ja katsomon välissä näyttäytyi uudessa valossa.

Talkooteltan tunnelmasta huokui innostus yhteiseen asiaan ja joka puolella näimme iloisia, hymyileviä kasvoja. Ruokapöydät oli sijoitettu niin lähekkäin, että ihmiset istuivat aivan vieri vieressä, selät vastakkain. Ihmettelimme ääneen talkoolaisten työmäärää ja sitä miten näin isot kisat oli ylipäätään saatu järjestettyä. Meidät otettiin kameroinemme hyvin vastaan, hymyt eivät hiipuneet ja tunnelma säilyi ennallaan.

Yhteishenki välittyi myös naisten 10 kilometrin hiihdossa, kun yleisön joukosta huudettiin hevosenkengässä horjahtaneelle urheilijalle "Elä kaaju!" ja moni heilutti käsissään suomen lipun lisäksi jonkin muun maan lippua. Mäkimontun kaatumisia harmiteltiin ja toivottiin hyppääjien olevan kunnossa.

Mediakeskuksessa sijainneesta Nikonin lainaus- ja huoltopisteestä saimme halutessamme lainata kameroiden lisäksi myös objektiiveja. Muutamat opiskelijoista käyttivät mahdollisuuden hyväkseen ja kokeilivat viikonlopun aikana huipputason välineitä. Palvelu huoltopisteessä oli ystävällistä, auttavaista ja asiantuntevaa. Uusien kameroiden ominaisuuksien kokeileminen tuotti lisäoppia ja ymmärrystä laitteiden välisistä eroista eri kuvausolosuhteissa.

Monelle meistä Ruka Nordic oli ensimmäinen kosketus suuren maailman median toimintaan ja urheilukuvaukseen. Oli jännittävää päästä niin lähelle maailman parhaita urheilijoita ja kuvata heitä ammattilaisten joukossa ilman, että kukaan olisi käskenyt siirtyä, vaikka objektiivi ei aivan ammattikuvaajien välineiden kokoa tavoittanutkaan.

Yhteenlaskettuna saaliina viime viikonlopulta on lähemmäs 20 000 kuvaa ja valtava kuume oppia lisää valokuvauksesta.

Muita kisoista ottamiamme kuvia löytää Ruka Nordicin nettisivuilta kuvagalleriasta http://www.rukanordic.com/media/kuvat-photos-2014/ ja Ruka Nordicin facebook-sivulta.

Uusi kommentti

Peruuta

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä.
Nimimerkki*
Sähköpostiosoite*
Otsikko
Viesti*
Visuaalinen
varmenne*


Kirjoita vasemmalla oleva koodi

« Takaisin

Käytämme evästeitä (olet hyväksynyt) (olet kieltänyt)

Käytämme oheisia kolmansien osapuolten evästeitä kävijäseurantaan ja markkinointiin, mikäli annat niille suostumuksen.

Facebook
Mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Google
Kävijäseurantaan ja mainontaan liittyvä tiedonkeruu
Hyväksy
Kiellä
Peru